Tervehdys kaikille.

Näinä haastavina aikoina olemme kaikki joutuneet koville tietoisesti ja tiedostamattamme. Hermostomme saa jatkuvasti vaaran viestiä ulkoapäin ja pelko on tähän luonnollinen reaktio. Hieronnalla voidaan vaikuttaa hermostoon rauhoittavasti ja palauttaa hermosto sekä keho normaaliin tilaan.

Hierojana ymmärrän ihmisen kokonaisvaltaisuuden ja kehon kyvyn parantaa itseään. Koen tärkeimmäksi tehtäväkseni saattaa ihmisen keho tilaan, jossa sillä on mahdollisuus parantaa itsensä. Ihmisen hermosto on tässä oleellisessa roolissa.

Autan asiakastani myös rauhoittamaan itse hermostoaan esimerkiksi hengityksen välityksellä. Hengitys on meille ikioma työkalu, jolla voimme säädellä hermostoamme.

Herkän hermoston omaavana, olen itse käyttänyt hengitystä yhtenä tärkeimmistä työkaluista omissa elämäni vaiheissa.  Elämän kriisitilanteet, ylikuormittumiset ja menetykset ym., antavat meille mahdollisuuden pysähtyä ja kehittyä. Tärkeintä on elää ja ottaa asiat vastaan silloin kun ne tulevat ja sellaisina kuin ne tulevat. On tärkeää opetella kuuntelemaan omaa kehoa ja sen reaktioita. Tuntea tunteet siinä hetkessä, kun ne tulevat.

Kehomme ja mielemme pyrkivät suojelemaan meitä, useasti jopa ylisuojelemaan. Näin tapahtuu varsinkin silloin, kun jätämme asioita käsittelemättä ja yritämme puskea väkisin ohi niistä. Meillä on kuitenkin mahdollisuus antaa vanhojenkin kehon ja mielen ”jumien” vapautua ja tyhjentyä vanhoista taakoista. Tyhjentymällä teemme tilaa, jotta voimme ottaa vastaan kaikkea hyvää.

Oleellista meidän on ymmärtää oma vastuumme hyvinvoinnistamme ja terveydestämme. Vasta ottamalla vastuun itsestämme, meillä on mahdollisuus olla vapaita.

Terveisin,

Ari Kenttäaho
Koulutettu hieroja
Valmentaja